GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Megosztaná észrevételét a szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal. Az Ön észrevételei segítenek abban, hogy folyamatosan fejlesszük szolgáltatásainkat, visszajelzéseket mindig szívesen fogadunk.

 

A GSM egységgel kompatibilis kazánok :  A GSM szobatermosztát egységünk a jelenlegi és régebbi magyarországi kazánokkal képes együtt működni. Beköthető alaphelyzetben 2 vezetékkel vagy vezeték nélküli kivitelben is a kazán megfelelő csatlakozó pontjaira való kapcsolódással.

24 voltos rendszerekhez is kapcsolható a GSM termosztát. Itt a három vezetékes eszköz mellé vagy helyére is lehet kapcsolni a készüléket. Továbbá lehetőség van további relé beiktatásával arra is, hogy a két készülék külön-külön is üzemelhessen. Ilyenkor az épületben tartózkodva a 3 vezetékes folyamat szabályozású termosztát vezérli a rendszert. Ha távolról indíják a fűtést abban az esetben a GSM egység át veszi az irányítást és tartja a megadott hőmérsékletet. Érkezéskor a 3 vezetékes folyamat szabályzóra is vissza lehet kapcsolni. Így a fűtési rendszer a ki-be állapotból folymatos működésre is vissza állhat amivel különféle vízhőmérséklettel való keringetés is megoldható. Így a kazán esetleleg láng modulációs működése is kihaszálhatóvá válik.

Hasonlóan az időjárás követő fűtési rendszerbe is illeszthető a GSM termosztát vagy a meglévő berendezés cseréjével vagy átkapcsolható együttes működéssel. Ez utóbbinál egy kiegészítő GSM hívással vezérelhető eszköz szükséges amivel a kazánt 'Normál' termosztát üzemre kell állítani. Ekkor a GSM termosztát vezérli a fűtést távoli parancsoknak megfelelően. A helyszínen ez után át is lehet ismét kapcsolni az időjárás követő rendszerre. Így a fűtés a különféle jelleg görbéknek megfelelően akár lángmoduláció használatával is működhet.

A működtetéshez még szükség van egy SIM kártyára: Ezt bármelyik mobilszolgáltatónál beszerezheti havidíjas vagy feltöltőkártyás változatban. A termosztát mobil egysége kártyafüggetlen, így valamennyi szolgáltató kártyáival kiválóan működik. Feltöltéssel működő kártya esetén érdemes a lejárati idő figyelembe vételével hosszabbítani a telefonszám egyenlegét, mert így a feltöltött összeg halmozódik és ez később lebeszélhető az adott telefonkártyáról.

FONTOS! A használni kívánt telefonkártyát előzőleg helyezze bele egy másik telefonba, majd kapcsolja ki a PIN kód kérését és a hangpostát is.